Vypnutí automatického zapínání iPhoto při připojení zařízení

Nudí vás automatické zapínání iPhoto, když zapojíte multimediální zařízení a nechcete zrovna importovat fotky? Zde je krátký návod, jak toto zapínaní vypnout.

Může to vypadat jako banální problém, ale není tomu tak. iPhoto totiž ve svém nastavení nenabízí možnost vypnutí tohoto zapínaní, které někdy (zvlášť pokud máte v iPhoto opravdu hodně fotek a máte starší počítač jako já) může být hodně nepříjemné. Trochu mě zklamala verze ’09, ve které jsem čekal, že se tato funkce objeví, ale není tomu tak. Samozřejmě hlavní nové funkce jsou skvělé, ale o tom možná jindy.

Vypnutí samotné je snadné, ale jelikož se to dělá v úplně jiné aplikaci, tak není zas tak jednoduché na to přijít (sám jsem to objevil náhodou).

  1. Zapněte aplikaci Image Capture (Applications/Image Capture nebo jednoduše napište do spotlight „Image Capture“)
  2. Otevřete Preferences (Command + ,)
  3. Ve vysouvacím menu vyberte „No application“ (nebo pokud chcete, tak vyberte aplikaci, kterou chcete při připojení zařízení zapnout)

Poznámka: Je zde sice napsáno: „When camera is connected“, ale platí to pro všechna zařízení která spustí iPhoto (Mají složku DCIM)

Štofi Rainisch

Mohlo by Vás také zajímat:

Sdílení článku:

Přidat nový komentář